tag:przemyslawkusnierek.blog.niam.pl,2007-01-25:atom-xxx-xxx-xxx-xxx Szczypior gotuje przemyslawkusnierek.blog.niam.pl mini desery urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a ... Modernistyczna oliwa urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Bawiąc się na kuchni smakami i formami aby produkt był ciekawszy, bardziej modernistyczny postanowiłem oliwę przedstawić w kilku różnych przykładach:1 foto: Oliwa z ziołami i czosnkiem na ...... Kuchnia molekularna urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Moje dania z kuchni molekularnej: Mille-feuille, creme caramel, kawior z owoców lasu, chiński makaron o smaku malin, sos pomarańczowo- truskawkowy, palony cukier, kiwi spaghetti, ...... Wędzona gęś gotowana metodą sous vide na puree z modrej kapusty ze szpinakowymi szagówkami i redukcją marchwiowo-pomarańczową urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Piersi z gęsi nacieramy przyprawami, schładzamy ok. 1,5 godziny. Do urządzenia wędzarniczego wsypujemy trociny wiśni, nakładamy płytę i kratkę. Filety kładziemy na kratkę, nakładamy ...... Krewetki w tempurze z sałatką z mango i sosem kokosowym z curry. urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Krewetki obieramy, odrywamy głowę pozostawiając na końcu ogona płetwę skorupiaka. Nacinamy od strony grzbietu na ok 3mm i czyścimy z cienkiej kiszki, a następnie nacinamy krewetkę ...... Dobór odpowiedniego partnera do współpracy - fundament do osiągnięcia sukcesu. Cz.2 urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a W poprzednim artykule skupiłem się na często spotykanym w życiu każdego restauratora i kucharza "problemie" - o wspólnym dopasowaniu osobowości aby przyszła podjęta współpraca była udana ...... Dobór odpowiedniego partnera do współpracy - fundament do osiągnięcia sukcesu. urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Niezależnie w jakiej dziedzinie pracujesz, z jakich technologii korzystasz to człowiek okazuje się najważniejszym mechanizmem do prawidłowego funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa. Pisząc ...... Szpinak w cieście francuskim urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Na rozgrzanym maśle na małym ogniu smażymy pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucamy partiami umyte liście ...... Guinness World Records 2003 urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Wpis do księgi rekordów Guinnessa.11 lat temu dostałem propozycję od P. Małgorzaty Kwiatkowskiej ( kierownik warsztatów szkolnych w moim zdaniem najlepszej szkole gastronomicznej w Polsce na ...... Bankietówki urn:uuid:1225c695-cfb8-4ebb-aaaa-80da344efa6a Masz Restaurację / Hotel - potrzebujesz pomocy przy tworzeniu idealnych dań? Zadzowń 666-357-707 lub napisz chive.biuro@gmail.com Pomogę udoskonalić każdą imprezę.Przykład przekąsek w ......