Szczypior gotuje

Przepiórka na tagliatelle z warzyw

Przepiórka na tagliatelle z warzyw
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przepiórka - 2 sztuka duża
Boczek plastry - 2 sztuki
Marchew - 1 sztuka
Cukinia - 1 sztuka
Papryka żółta - 1 sztuka
Masło - 100 g
Jabłko - 1 sztuka
Papryka czerwona - 1 sztuka
Ocena
3.97
38
Średnia 3.97 / 5 (38 głosy)
Przepiórka na tagliatelle z warzyw
  1. 1. Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone jabłko do środka. Przepiórkę nacieramy solą, pieprzem, czerwoną papryką i białym sezamem. Owijamy w plaster boczku. Nogi przepiórki łączymy ze sobą lub zawiązujemy dratwą. Skrzydła wywijamy na grzbiet. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 130*C ok 30-40minut.
    Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone jabłko do środka.
Przepiórkę nacieramy solą, pieprzem, czerwoną papryką i białym sezamem.
Owijamy w plaster boczku. Nogi przepiórki łączymy ze sobą lub zawiązujemy dratwą. Skrzydła wywijamy na grzbiet.
Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 130*C ok 30-40minut.
  2. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do postaci al dente, półtwardo ok 4-6minut.
  3. 3. Obraną marchew kroimy w plastry, a następnie na szerokość makaronu po długości. Smażymy na maśle na niewielkim płomieniu. Gdy marchew zacznie być elastyczna dodajemy pokrojoną w długie paski paprykę i smażymy razem ok 2 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną tak jak marchew cukinię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron łączymy z warzywami i serwujemy na talerzu. Upieczoną przepiórkę układamy na warzywnym tagliatelle dekorując liśćmi szpinaku, tymianku lub innych świerzych ziół.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube