Szczypior gotuje

Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.

Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ślimak winniczek - 12 sztuk
Boczniak - 100 g
Masło - 100 g
Cebula czerwona - 2 sztuka średnia
Ocet balsamiczny - 100 ml
Sałata lodowa - wg. uznania
Roszponka - wg. uznania
Szpinak - wg. uznania
Sól morska - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Kiełki lucerna - wg. uznania
Ocena
4.43
44
Średnia 4.43 / 5 (44 głosy)
Ślimaki z boczniakami z redukcją czerwonej cebuli i octu balsamicznego.
  1. 1. 1 cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na połowie masła aż zmięknie, podlewamy octem balsamicznym, doprawiamy solą oraz pieprzem, redukując na małym ogniu do postaci gęstszego sosu. Na koniec blendujemy i przecedzamy przez gęste sitko na gładką masę.
  2. 2. 2 cebulę kroimy w piórka i smażymy na pozostałej części masła dodając pokrojone na grubość „palca” umyte boczniaki oraz ślimaki. Doprawiamy do smaku. Całość podlewamy redukcją cebulowo balsamiczną.
  3. 3. Danie serwujemy na podzielonych na mniejsze listki sałacie lodowej, szpinaku i roszponce. Dodatkowo aby uatrakcyjnić nasze danie możemy wypiec z ciasta francuskiego ciasta w postaci muszli ślimaka i zaserwować obok naszej przystawki.
    Danie serwujemy na podzielonych na mniejsze listki sałacie lodowej, szpinaku i roszponce. Dodatkowo aby uatrakcyjnić nasze danie możemy wypiec z ciasta francuskiego ciasta w postaci muszli ślimaka i zaserwować obok naszej przystawki.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube