Szczypior gotuje

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami

Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś z kury - 2 sztuki małe
Makaron ryżowy - 200 g
Sos sojowy - wg. uznania
Oliwa z oliwek - 50 ml
Papryka czerwona - 1 sztuka mała
Papryka zielona - 1 sztuka mała
Papryka żółta - 1 sztuka mała
Cukinia - 1 sztuka mała
Cebula czerwona - 1 sztuka mała
Cebula biała - 1 sztuka mała
Pieczarka - 6 sztuk
Sezam czarny - wg. uznania
Sezam biały - wg. uznania
Sól morska - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Kolendra - wg. uznania
Ocena
4.08
48
Średnia 4.08 / 5 (48 głosy)
Grillowana pierś z kury z makaronem ryżowym w sojowej oprawie z warzywami
  1. 1. Piersi z kury myjemy, suszymy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem smarując delikatnie oliwą, odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.
  2. 2. Makaron ryżowy wrzucamy do wrzącej gotującej się wody, bez dodawania soli. Gotujemy ok 2-3minut. Cedzimy i harujemy zimną wodą.
  3. 3. Warzywa myjemy, cebulę obieramy, kroimy w duże kawałki. Smażymy na niewielkiej ilości oliwy doprawiając solą i pieprzem.
  4. 4. Piersi z kury smażymy na patelni ryflowanej lub na grillu ok. 3 minuty z każdej strony.
  5. 5. Makaron łączymy z warzywami doprawiając sosem sojowym delikatnie solą i pieprzem. Całość smażymy ok. 2 minut dodając na koniec sezam czarny i biały.
  6. 6. Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
    Serwujemy na talerzu najpierw pastę z warzywami, a następnie kroimy na wierz kurczaka. Przyozdabiamy liśćmi kolendry lub bazylii. Możemy także sporządzić delikatny sos łącząc zioła z niewielką ilością oliwy z oliwek i blendując całość z przyprawami. Powstałym sosem możemy skropić nasze danie lub zaserwować na około dania.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube