Szczypior gotuje

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.

Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szyjki rakowe - 150 g
Burak ćwikłowy - 1 sztuka mała
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 1 łyżeczka do herbaty
Koper ogrodowy - 2 gałązki
Sól morska - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Sałata lodowa - wg. uznania
Roszponka - wg. uznania
Szpinak - wg. uznania
Pomidor koktajlowy - 8 sztuk
Kwiaty chabrów - wg. uznania
Ocena
4.35
40
Średnia 4.35 / 5 (40 głosy)
Szyjki rakowe skąpane w kremie czosnkowym skropione musem buraczkowym.
  1. 1. Ugotowanego buraka kroimy w drobną kostkę i gotujemy w połowie śmietany na koniec miksujemy do postaci musu,doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. W rondelku rozpuszczamy masło i smażymy szyjki rakowe ok. 2 minut, dodając do smaku starty na drobnych oczkach czosnek, sok pomarańczowy, sól oraz pieprz. Na koniec dolewamy resztę śmietany i odparowujemy, aż zgęstnieje. Na koniec – gdy krem z szyjkami ostygnie dodajemy siekany koperek.
  3. 3. Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym. Danie dekorujemy płatkami chabrów. Smacznego!
    Sałaty myjemy tuz przed podaniem potrawy, dzielimy na mniejsze listki, mieszamy z pomidorkami i serwujemy razem z szyjkami skrapiając sosem buraczkowym.
Danie dekorujemy płatkami chabrów.
Smacznego!
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube