Szczypior gotuje
Najnowsze posty
Parfait, mus
Dooobrze schłodzone
Parfait, mousseline, mus. Wykwintny wygląd, estetyka,  harmonia zachowania smaku i eleganckie uzupełnienie każdego zimnego bufetu. Starając się zobrazować wspólną charakterystykę tych dań chciałbym nadać im wspólny tytuł: „Delikatne pureé z najlepszych surowców.” czytaj dalej »
Parfait, mus - Szczypior gotuje blog
Wstęp - Kuchnia zimna -
Dooobrze schłodzone
Od kiedy zacząłem się interesować kuchnią zimną, stałem się wielbicielem detalu, by z prostych po skomplikowane przepisy "gotować" potrawy, które będzie cechować zmienność i własna dynamika. Można stworzyć różnorakie potrawy „mono porcjowe” z różnych zakątków świata, w której nawet dekoracja wprowadza do dania coś szczególnego, a każdy kęs dania to eksplozja nietuzinkowych smaków w ustach. Zimna kuchnia, jak żadna inna dziedzina kulinariów jest dla mnie wyzwaniem, cechuje się różnorodnością, możliwością kombinowania ze smakami i z produktami co na pewno motywuje mnie jako kucharza do własnych poszukiwań i tworzenia kreatywnej kuchni.
czytaj dalej »
Wstęp - Kuchnia zimna - - Szczypior gotuje blog
Terrina drobiowa w paskach marchwi  - Szczypior gotuje blog
Fotorelacja z bankietu
photostory
Kuchnia bankietowa, która sprawia mi najwięcej przyjemności. Żmudna, każdy krok w tworzeniu tych "mini dań" dopracowywany w najmniejszych szczegółach- kocham to :). Przekąski fingerfood, amouse bouche... Efekty? Przedstawiam fotorelację z ostatniego bankietu, który moja firma miała okazję przygotowywać w Hotel/Spa/Restaurant Aroma Stone w Sycowie
czytaj dalej »
Fotorelacja z bankietu  - Szczypior gotuje blog
Halibut owinięty w polską szynkę z ratatouille warzywnym na ziemniakach truflowych w cieście francuskim. - Szczypior gotuje blog
Koktajl z kurczaka teriyaki, z makaronem ryżowym i sałatami. - Szczypior gotuje blog
Fingerfood - Szczypior gotuje blog
Flambirowane w Ouzo wątróbki z kaczki na szparagach z jajkiem mole. - Szczypior gotuje blog
Chłodnik z zielonego ogórka, mięty i imbiru z pokruszonym serem kozim. - Szczypior gotuje blog
Naleśniki w trzech kolorach z lodami i truskawkami. - Szczypior gotuje blog
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube