Szczypior gotuje
Najnowsze posty
Przepiórka na tagliatelle z warzyw - Szczypior gotuje blog
Galantyna z kurczaka z morelami i śliwką. - Szczypior gotuje blog
Stek sous vide w duecie warzyw gotowanych w próżni - Szczypior gotuje blog
Parfait z Crème fraîche z łososiem Sous Vide (52*C) - Szczypior gotuje blog
Mono porcjowy mus z wędzonej makreli w galarecie z kawiorem z gromadnika. - Szczypior gotuje blog
Mus z łososia wędzonego z kawiorem, sezamem i mikro ziołami.  - Szczypior gotuje blog
Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego. - Szczypior gotuje blog
Parfait, mus
Dooobrze schłodzone
Parfait, mousseline, mus. Wykwintny wygląd, estetyka,  harmonia zachowania smaku i eleganckie uzupełnienie każdego zimnego bufetu. Starając się zobrazować wspólną charakterystykę tych dań chciałbym nadać im wspólny tytuł: „Delikatne pureé z najlepszych surowców.” czytaj dalej »
Parfait, mus - Szczypior gotuje blog
Wstęp - Kuchnia zimna -
Dooobrze schłodzone
Od kiedy zacząłem się interesować kuchnią zimną, stałem się wielbicielem detalu, by z prostych po skomplikowane przepisy "gotować" potrawy, które będzie cechować zmienność i własna dynamika. Można stworzyć różnorakie potrawy „mono porcjowe” z różnych zakątków świata, w której nawet dekoracja wprowadza do dania coś szczególnego, a każdy kęs dania to eksplozja nietuzinkowych smaków w ustach. Zimna kuchnia, jak żadna inna dziedzina kulinariów jest dla mnie wyzwaniem, cechuje się różnorodnością, możliwością kombinowania ze smakami i z produktami co na pewno motywuje mnie jako kucharza do własnych poszukiwań i tworzenia kreatywnej kuchni.
czytaj dalej »
Wstęp - Kuchnia zimna - - Szczypior gotuje blog
Terrina drobiowa w paskach marchwi  - Szczypior gotuje blog
O mnie
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy . więcej »
Współpraca
Zapraszam na mój fanpage
Zapraszam na mój program Coolinaria z Radia Park Fm z Kędzierzyna Koźla na youtube